Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 05:00 από

Στη Β’ ΕΠΣΤ και ο Παλαιόπυργος

                            Λίγο πολύ ήταν γνωστό από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου το ποιες ομάδες θα ανέβαιναν από την Γ΄ ερασιτεχνική στην Β΄ ερασιτεχνική

Το μόνο που έμενε ήταν να επιβεβαιωθεί και στην πράξη  κάτι που έγινε καθώς ο Παλαιόπυργος μετά την νίκη με 4-1 επί των Αγίων Αποστόλων θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες ομάδες στην Β΄ οι οποίες και αυτές ήταν εξ αρχής τα ακλόνητα φαβορί για τον προβιβασμό.

 Στον προτελευταίο και σημαντικότερο παιχνίδι της Γ΄ ερασιτεχνικής, το οποίο έκρινε τη 2η προνομιούχο θέση, η Αναγέννηση Παλαιόπυργου επιβλήθηκε με σκορ 4-1 εκτός έδρας των Αγίων Αποστόλων  και έτσι θα είναι η 4η ομάδα που θα ακολουθήσει τις άλλες τρεις στο καινούριο πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής. Έτσι μετά από πέντε χρόνια η ομάδα της Αναγέννησης προβιβάζεται στην Β΄ ερασιτεχνική με προπονητή  τον Γιάννη Βασιλάκο  ο οποίος ξανάφερε τα παιδιά της περιοχής στο γήπεδο δημιουργώντας ένα σύνολο από την αρχή. Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα κατάφερε και έτσι από τη νέα περίοδο ο Παλαιόπυργος θα αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία με σκοπό βέβαια τη νέα σεζόν να έχει τα ψυχικά αποθέματα να παραμείνει σε αυτήν.

 Από τον ίδιο όμιλο ανέβηκε και η νεοσύστατη ομάδα ΑΟΣ Σαραγίων η οποία ανεβαίνει ως πρωταθλήτρια και παράλληλα ως νεά ομάδα. Σκοπός αυτής της δημιουργίας ήταν φυσικά να ανέβει η ομάδα στην Β΄ ερασιτεχνική και να παραμείνει σε αυτήν με παιδιά από την ακαδημία ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

 Από τον όμιλο της Β΄ ο Αχιλλέας Γενεσίου  ως πρωταθλήτρια και ο Πρόδομος θα κάνουν το ίδιο δρομολόγιο από τη γ΄ στην β΄ ερασιτεχνική και θα είναι οι δύο σύλλογοι που θα ακολουθήσουν τον ΑΟΣ Σαράγια και τον Παλαιόπυργο. Πρόκειται για δύο ιστορικές ομάδες που βρίσκονται σε περίοδο ανασύστασης και ανάκαμψης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"