Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019 12:20 από

Παρουσίασε το πρόγραμμα του δικτύου ακαδημιών ΑΕΚ FC DEVELOPMENT NETWORK ο Ηλίας Κυριακίδης

Η επίσκεψη του κ. Κυριακίδη  στα Τρίκαλα έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής με την ομιλία- παρουσίαση του προγράμματος του δικτύου ακαδημιών ΑΕΚ FC DEVELOPMENT NETWORK προς τους γονείς και προπονητές της Ακαδημίας, την Κυριακή το απόγευμα στο  Αετών Μέλαθρον

'Εγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο που έχει οργανωθεί η Ακαδημία της ΑΕΚ Σαραγίων , ενώ παράλληλα αναλύθηκε το πλάνο προπονητικής εκπαίδευσης που αφορά παιδιά ηλικίας άνω των  6 ετών.

Τόνισε ότι καλό είναι τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Εκτός από την άθληση τα παιδιά κάνουν και φίλους. Είναι φυσικό ότι τα περισσότερα παιδιά ίσως να μην παίξουν ποτέ σε υψηλό επίπεδο γιατί πλέον όλα είναι δύσκολα , αλλά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο,  να εξελιχθούν ως άνθρωποι καλοί και χρήσιμοι μέσα στην κοινωνία, γιατί αυτό πρεσβεύει ο αθλητισμός. Κάποιοι από αυτούς μπάλα δεν θα παίξουν αλλά σαν επαγγελματίες κάνοντας άλλη δουλειά στο μέλλον  θα έχουν αξίες οι οποίες καλλιεργήθηκαν χρόνια πριν.

Για την συνεργασία με την ΑΕΚ Σαραγίων , έμεινε ικανοποιημένος και είπε ότι και άλλες ομάδες από όλη την Ελλάδα έδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο δίκτυο της ΑΕΚ, αλλά πολλές ομάδες ήταν ιδιωτικές ακαδημίες κάτι το οποίο δεν ήθελαν ως ΑΕΚ. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν σωματεία στο δίκτυο της ΑΕΚ γιατί αυτό θα είναι καλό για τα σωματεία Να έχουν δικούς τους παίκτες αλλά ίσως να είναι καλό και για την ΑΕΚ, στο μέλλον. Το καλύτερο θα ήταν να αναδειχθούν παιδιά από ακαδημίες στο μέλλον , γιατί υπάρχει και η Εθνική ομάδα, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ Σαραγίων δήλωσε ότι έχουν διάθεση και  ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών και του συλλόγου τους.

Γενικά ο κ. Κυριακίδης έδειξε ιδιαίτερα  ευχαριστημένος από την συνεργασία με την ΑΕΚ Σαραγίων, την φιλοξενία, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και την εν γένει παρουσία και συμπεριφορά παιδιών , προπονητών και γονέων.

Η παρουσία του Ηλία Κυριακίδη αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η ακαδημία της ΑΕΚ Σαραγίων βρίσκεται ψηλά στη λίστα των τμημάτων υποδομής που συνεργάζονται με το δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιου είδους ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με υψηλούς προσκεκλημένους.

Παράλληλα το πρωί της Κυριακής η ΑΕΚ Σαραγίων έδωσε εκπαιδευτικά φιλικά με τον Ερμή Βόλου  με τα παιδιά να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Προπονητής των ακαδημιών του Ερμή Βόλου είναι ο Χρήστος Σαπουνάς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"