Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 03:44 από

Η όπερα του Βέρντι «ΑΪΝΤΑ» σε απευθείας μετάδοση από τη ΜΕΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΥΚΛΟΣ METROPOLITAN OPERA NEW YORK

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΠΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤ

Στις 15 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο,...

ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει για τα μέλη του και τους φίλους της όπερας μετάβαση στον Βόλο για την παρακολούθηση της όπερας του Βέρντι «ΑΪΝΤΑ» σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Η προβολή θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας με ελληνικούς υπότιτλους. 

Η «ΑΪΝΤΑ» ανάμεσα στα έργα του Βέρντι κατέχει εξέχουσα θέση. Ορισμένοι κριτικοί τη θεωρούν την κατεξοχήν όπερα, ένα τέλειο λυρικό δράμα, χάρη στην ποιότητα των μελωδιών της και τις εντυπωσιακές σκηνές πλήθους. Σε κάθε περίπτωση συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η γαλλική «γκραντ –οπερά».

Δύο ημέρες πριν τη μετάβαση στο Βόλο, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, ο Σύλλογος θα παρουσιάσει στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού ΚΛΙΑΦΑ ένα σύντομο προάκουσμα της όπερας για γενική ενημέρωση και συζήτηση.

Το κόστος εισόδου και μετάβασης ανέρχεται σε 30€ για ενήλικους και 25€ για μαθητές και φοιτητές.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν και να προκαταβάλουν το ποσό μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου είτε με προσωπική επίσκεψη στο Εντευκτήριο του Συλλόγου που είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη από 17.00 έως 20.00 (το εντευκτήριο είναι δίπλα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα Κουτσομύλια απέναντι από την πεζογέφυρα των Κουτσομυλίων), είτε να επικοινωνήσουν μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα 6932240980 και 6998377332.

Η αναχώρηση για τον Βόλο θα γίνει αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και η επιστροφή στις μεταμεσονύχτιες ώρες. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον τόπο συγκέντρωσης και τις ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα δοθούν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια του προακούσματος της όπερας.