Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 05:17 από

Γιορτή για τα 20 χρόνια του ΣΕΦΑΑ

Με μια μεγάλη γιορτή και χορό στον κεντρικό πεζόδρομο των Τρικάλων, την οδό Ασκληπιού, ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων (τέως ΤΕΦΑΑ), για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία της

Η Σχολή ήταν ένα πάγιο αίτημα των τρικαλινών ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά από μαζική και συνολική διαμαρτυρία και κινητοποίηση των πολιτών, η Σχολή – διαμάντι αποτελεί πλέον μέρος της ζωής της πόλης. Αποτελεί, όμως, και μέρος της επιστημονικής κοινότητας στον ύψιστο βαθμό, καθώς οι συνεχείς αξιολογήσεις, κατατάσσουν τη σχολή στην πρώτη θέση σε επίπεδο αξιοποίησης προγραμμάτων και ερευνητικής διαδικασίας. Ταυτοχρόνως, η άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία, η συνεργασία με τον Δήμο – η οποία ενισχύεται το τελευταίο διάστημα -,  η συμμετοχή και υλοποίηση προγραμμάτων υπέρ των αθλουμένων και των πολιτών, αποτελούν στοιχεία ώσμωσης, ουσίας και συνέχειας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, «το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει μια Σχολή αντάξια της παράδοσής της στον αθλητισμό. Αξιοποιούμε και προωθούμε τη συνεργασία, ευελπιστούμε σε ενίσχυση των δεσμών, διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες για τους φοιτητές».

Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια που διοργάνωσε η ΣΕΦΑΑ, κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Τιμήθηκαν , δε, όλοι οι μέχρι την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία  Δήμαρχοι Τρικκαίων - από το 1995 και εντεύθεν - για τη συμβολή τους στην ίδρυση, λειτουργία και παραμονή του τέως Τμήματος και νυν Σχολής στην πόλη: Κώστας Παπαστεργίου, Γιώργος Σπαθής, Μιχάλης Ταμήλος, Χρήστος Λάππας.

 

Από το γραφείο Τύπου
   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"