Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 08:32 από

Πέφτουν άλλα 11 εκατομμύρια στον αθλητισμό

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη διάθεση ακόμα 11.000.000 ευρώ από το κράτος για τον αθλητισμό. "Θα πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί για την πάλη"

Το... ιλιγγιώδες ποσό των 14.500.000 ευρώ δίνει η Πολιτεία στον ελληνικό αθλητισμό. Η αντίδραση των ομοσπονδιών απέφερε καρπούς με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη να ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση θα δώσει επιπλέον 11.000.000 ευρώ.

Έτσι η μείωση του προϋπολογισμού των ομοσπονδιών δεν θα ξεπεράσει το 30%. "Μου έδωσαν τον προϋπολογισμό και είπα ότι δεν ήθελα να τα μοιράσω ας τα πάρουν πίσω Η κυρία Χαλβατζή έβαλε υπογραφή και τα έστειλε στις Ομοσπονδίες", είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως "ο πρωθυπουργός ήταν στο Πολιτισμού και ξέρει. Του είπα πως έχουν τα πράγματα και πήρα το ΟΚ ώστε να μπορέσω να προσθέσω κι άλλα 11 εκατομμύρια περίπου. Μίλησα με τον κύριο Μανιτάκη και του είπα αν μπορεί να μας βοηθήσει να μετατάξουμε υπαλλήλους. Και το έκανε πριν από δυο μήνες. Τους το είπα κι έξω (σ.σ. περισσότεροι από εκατό υπάλληλοι ομοσπονδιών έκαναν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο)".

Η κυβέρνηση φαίνεται πως βασίζει πολλά στο πρόγραμμα ανάπτυξης "Ευ Ζην" το οποίο επιστρέφει στα αθλητικά σχολεία, ενώ ανακοίνωσε πως θα ενταχθεί και τμήμα για τα ΑΜΕΑ. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών ετών. "Έχει πληρωθεί από τον ΟΠΑΠ κοστίζει 500.000 το χρόνο για 1 εκ. παιδιά και κοστίζει 0.50 ευρώ το κάθε παιδί. Στα αθλητικά σχολεία τα φτωχά παιδιά θα μπορούν να μένουν μέσα στα σχολεία και να σιτίζονται".

Αναφορικά με την επαναφορά των κινήτρων με αναδρομική ισχύ από το 2008, είπε: "Στο νόμο έβαλα μέσα να μπορούν οι αθλητές υψηλού επιπέδου να παίρνουν άδεια με αποδοχές όταν έχουν αγώνες, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες".

Ο Ιωαννίδης πρόσθεσε πως έχει ζητήσει να παραμείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια τουλάχιστον στην Αθήνα, ενώ ο Άγιος Κοσμάς θα εγκαταλειφθεί προκειμένου να αξιοποιηθεί διαφορετικά, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μητροπολιτικό πάρκο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αντιντόπινγκ έλεγχοι εκτός αγώνων, επισημαίνοντας ότι το ΕΣΚΑΝ με προϋπολογισμό 233.000 ευρώ δεν χρωστάει σε κανέναν, ενώ αντίθετα του οφείλουν χρήματα η Ένωση Β΄, Γ΄ Εθνικής και σωματεία μπάσκετ.  Τέλος, σχετικά με την πάλη είπε πως "θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την πάλη".