Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015 07:46 από

Επιστρέφει στο ΝΒΑ για τους Nuggets ο Παπανικολάου

O Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στις ΗΠΑ το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης για να υπογράψει στους Denver Nuggets και είναι μάλιστα έτοιμος να παίξει άμεσα με τη φανέλα της νέας του ομάδας! Οι διαπραγματεύσεις κορυφώθηκαν το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, όταν προέκυψε και η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές μέσα σε απόλυτη μυστικότητα.

Ο Ελληνας forward θα υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, το οποίο θα γίνει πλήρως εγγυημένο αν τον Ιανουάριο οι παράγοντες της ομάδας έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την απόδοσή του. Κάτι που θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη στιγμή που οι "Σβώλοι" αποδέσμευσαν δυο παίκτες για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το σίγουρο είναι πως ο Arturas Karnisovas, assistant General Manager της ομάδας, τον παρακολουθεί από νεαρή ηλικία, ενώ βρισκόταν στο Houston όταν οι Rockets είχαν πάρει τα δικαιώματά του από τους Portland Trail Blazers.

O Παπανικολάου βρίσκεται στο Denver και θα ταξιδέψει με τους Nuggets στη Utah, για το αυριανό παιχνίδι με τους Jazz. Δύσκολα θα προλάβει να παίξει, μιας και χρειάζεται χρόνος για να εγκριθεί η συμφωνία του από τη λίγκα, όμως όλα δείχνουν πως θα κάνει το ντεμπούτο του είτε τα ξημερώματα της Κυριακής (στο Golden State), είτε τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης (εντός έδρας, απέναντι στους Blazers).

Τέλος, αν οι Nuggets θεωρήσουν πετυχημένη την επένδυσή τους στον Παπανικολάου, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτόματα το συμβόλαιό του μέχρι τις 12 Ιουλίου. Ημερομηνία σίγουρα καλύτερη από την option που υπήρχε στην προηγούμενη συμφωνία του, η οποία τον άφησε ξεκρέμαστο αρχές Οκτωβρίου. Ολο αυτό το διάστημα, ο "Παπ" έκανε προπονήσεις στο κλειστό της ΧΑΝΘ (μέχρι και το περασμένο Σάββατο) ώστε να είναι έτοιμος, υπό τις οδηγίες του coach Δημήτρη Κυριακού και την επίβλεψη του Γιωργή Μπουσβάρου.