Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 11:06 από

Μετακομίζει στους Denver Nuggets ο Κώστας Παπανικολάου

Οι φήμες για ανταλλαγή τον ακολουθούσαν από την πρώτη ημέρα της Free Agency, από τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε χώρος για αυτόν στο rotation των Rockets

Εν τέλει, το μοιραίο συνέβη τα ξημερώματα. Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ανταλλαγή και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Nuggets!

 Σύμφωνα με το Yahoo, το Houston συμφώνησε να στείλει τον Ελληνα διεθνή φόργουορντ στο Denver μαζί με τους Pablo Prigioni, Nick Johnson, Joey Dorsey και την επιλογή τους στον 1ο γύρο του draft για το 2016 (το draft pick είναι προστατευμένο για τις πρώτες 14 θέσεις), προκειμένου να πάρει τον Ty Lawson και ένα draft pick των “σβόλων” στον 2ο γύρο του 2017.

 Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα πράξουν οι Nuggets στην περίπτωση του Παπανικολάου, μιας και το συμβόλαιο του δεν είναι εγγυημένο εάν αποφασίσουν να τον αποδεσμεύσουν πριν από τις 4 Οκτωβρίου. Όσον αφορά τον Prigioni, οι Nuggets μάλλον θα τον κάνουν ανταλλαγή ή θα τον αποδεσμεύσουν (μόνο τα 440.000 δολάρια του συμβολαίου του είναι εγγυημένα), ενώ λογικά θα κρατήσουν τον Johnson.

 Το επίκεντρο της ανταλλαγής δεν ήταν βέβαια άλλος από τον Lawson, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από τους Nuggets εδώ και πολύ καιρό. Μετά την επιλογή του Mudiay στο νούμερο 7 του draft ήταν σαφές ότι οι “σβόλοι” θα προσπαθούσαν να τον κάνουν ανταλλαγή, κάτι που συνέβη εν τέλει λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Lawson για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την απόφαση να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης.

 Οι Rockets, από τη μεριά τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία ανταλλαγή που αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση "1", παρά τα προβλήματα του Lawson εκτός γηπέδων, χωρίς να δώσουν κάποιον παίκτη που υπολόγιζαν. Κανείς εκ των Παπανικολάου, Prigioni, Johnson, Dorsey δεν αναμενόταν να είναι μέρος του rotation της επόμενης σεζόν.

 Το μόνο κακό για τις "ρουκέτες" είναι ότι ανέβηκαν πάνω από το όριο του salary cap μετά την κίνηση αυτή (ο Lawson έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο για 25,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά) και πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τον Jason Terry και να συμπληρώσουν το ρόστερ τους με άλλους παίκτες. Κάτι που σημαίνει ότι ίσως ακολουθεί και νέα κίνηση από τις "ρουκέτες"...