Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 01:12 από

Σε αναζήτηση νέου μεγαλομετόχου για να παίξει Basket League ο Α.Σ Καρδίτσας

Μέσα σε ελάχιστα χρονικά περιθώρια, πρέπει να γίνουν πάρα πολλά προκειμένου ο ΑΣΚ να δεχθεί την πρόκληση της συμμετοχής στην Α1 και το πρώτο εξ αυτών είναι η συγκέντρωση του απαραίτητου μετοχικού κεφαλαίου

Στην ουσία να βρεθεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα καταθέσουν το ελάχιστο προβλεπόμενο ποσό των 220.000 ευρώ, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετατροπής του Συλλόγου σε ΚΑΕ.

ask3Όταν, δε, μιλάμε για ελάχιστα χρονικά περιθώρια, η προθεσμία που δόθηκε από την διοργανώτρια στον ΑΣΚ για να απαντήσει είναι μέχρι αύριο Τετάρτη (δύο μέρες, δηλαδή, καθώς η πρόσκληση ήρθε την Δευτέρα) ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μέχρι την Παρασκευή εφόσον δοθεί η παράταση που ζήτησε η διοίκηση του Συλλόγου.

Την εικόνα αυτή παρουσίασε η ίδια η Διοίκηση του ΑΣΚ και κυρίως ο κ. Χρήστος Δεληγιάννης στην ανοικτή συγκέντρωση που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Κιέριον», προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος της Καρδίτσας, αλλά και οι φορείς, για τα νέα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνιστεί ο ΑΣΚ στην μεγαλύτερη κατηγορία εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα εχέγγυα ότι δεν θα είναι μία απόφαση που θα οδηγήσει σε διάλυση του Συλλόγου και σε ακύρωση της προσπάθειας που έγινε μέχρι σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χ. Δεληγιάννης, η παρούσα Διοίκηση προετοίμασε το έδαφος για να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2, διεκδικώντας την παραμονής της, έχοντας ολοκληρώσει μία χρονιά που το οικονομικό ισοζύγιο ήταν αρνητικό, με τα έξοδα να είναι πολλαπλάσια των εσόδων. Και ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της είναι να αγωνιστεί η ομάδα στην Α1 αλλά δεν μπορεί η ίδια να αναλάβει τον ρόλο του μεγαλομετόχου.

Εφόσον, συνέχισε, βρεθεί αυτό το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τις επόμενες ημέρες και διασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας η διοίκηση θα είναι στο πλευρό του και θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους τομείς με το ίδιο πάθος που το έκανε μέχρι σήμερα.

ask2Τα οικονομικά μεγέθη
Κατά την διάρκεια της, ενημερωτικής στην ουσία, συγκέντρωσης ο κ. Χριστουλας ανέλυσε την διαδικασία που απαιτείται για την μετατροπή του ΑΣΚ σε ΚΑΕ, που, όπως προείπαμε, προϋποθέτει μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 220.000 ευρώ. Πέραν αυτού απαιτείται η ύπαρξη εγγυητικής επιστολής ύψους 60.000 ευρώ και αυτά είναι απαραίτητα για να υπάρξει η οποιαδήποτε συνέχεια.

Eφόσον ευοδωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, το ελάχιστο κόστος για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική η ομάδα με στόχο την σωτηρία κυμαίνεται μεταξύ 600 και 700 χιλ. ευρώ. Πέρυσι από τον χορηγό του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες είχαν εισπράξει περίπου 250.000, όταν φέτος δεν έχει καν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο χορηγός και τι ποσό θα διαθέσει.

Ανάγκη το νέο κλειστό
Από κει και πέρα τα υπόλοιπα καλύπτονται από τις εισφορές των μετόχων , χορηγούς, διαφημιζόμενους και φυσικά τα εισιτήρια γι αυτό και είναι μεγάλη ανάγκη, όπως τόνισε και ο κ. Δεληγιάννης, να είναι έτοιμο το κλειστό με την έναρξη του πρωταθλήματος. Και γιατί δεν μπορούν να γίνουν αγώνες Α1 στο παλιό και γιατί η στήριξη του κόσμου μέσω των εισιτηρίων είναι βασικό κομμάτι στο να ανταπεξέλθει οικονομικά η ομάδα. Μία στήριξη που ο κ. Δεληγιάννης την χαρακτήρισε ακόμα πιο απαραίτητη αν τελικά ο ΑΣΚ συνεχίσει στην Α2.

Πάντως ο απερχόμενος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, όπως και ο νέος κ. Βασίλης Τσιάκος, διαβεβαίωσε πως το κλειστό θα είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει. Επίσης παρέστη και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ Γιώργος Ντενίσης, αλλά και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.

ask4Στηρίζει ο Γιάννης Μπουρούσης
Από τους παρευρισκόμενους έγινε ερώτηση και για πιθανή εμπλοκή του Γιάννη Μπουρούση, για τον οποίο τονίσθηκε ότι είναι κοντά στον ΑΣΚ, ενδιαφέρεται, αλλά είναι ενεργεία αθλητής και δεν μπορεί ούτε ο ίδιος, ούτε οι συγγενείς του μέχρι Β’ βαθμό, να είναι μέτοχοι.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
Όπως γίνεται κατανοητό απ’ όλα τα παραπάνω, οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερες κρίσιμες για το αν ο ΑΣΚ θα αγωνίζεται στην Α1 ή στην Α2. Μέσω της σύσκεψης στάλθηκε το μήνυμα, ταυτόχρονα γίνονται και διερευνητικές επαφές και θα ξέρουμε πολύ σύντομα αν θα βρεθεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να ηγηθούν μίας τέτοιας προσπάθειας.

 

Πηγή-φωτό:Karditsalivenet.gr